Klussendag: Werk aan de kerk 22 en 23 juni 10 tot 16 uur

Print this entry

De kerk heeft onderhoud nodig en dit willen we samen oppakken. Het gaat hoofdzakelijk om buitenschilderwerk aan de zuidkant van het gebouw. Hier is de verf zo sterk aangetast dat ze geen bescherming meer biedt aan het houtwerk. Er moet geschuurd en geschilderd worden: zaterdag schuren en zondag schilderen. Is schuren of schilderen niet je ding, maar ben je goed in koffiezetten, taartbakken of in het maken van iets anders lekkers, is ook jouw hulp van harte welkom. Vele handen maken licht werk. Met ieder zijn inzet kan het gebouw weer jaren vooruit en is het gezekerd voor de toekomst.

 

Meld je aan bij Titia of laat je naam achter op de klussenlijst met wat je wilt verzorgen.

Bijen in onze wereld Zo 21 juli 11:30 uur

Print this entry

Peter Rosenbrand en Jan Goedkoop komen vertellen over de bijen in onze wereld. Peter zal het laatste boek van Janneke Rosenbrand, de bijen en de mensen, komen presenteren. Jan zal wat meer vertellen over de achtergrond van het imker zijn.

 

De bijen en de mensen

De bijen willen graag bij de mensen zijn en voor hen zorgen. De mensen zijn de bijen dankbaar voor wat ze voor hen doen en wat ze hun geven, zoals honing en was. Maar in de loop van de tijd beginnen de mensen het te vergeten. Gelukkig is er nog het dochtertje van de imker die een bijzondere droom heeft. Door die droom vindt ze iets waar iedereen blij van wordt en waar de bijen ook veel aan hebben.

 

Biologisch-dynamische bijenhouderrij

Voor deze zoon van een imkerende vader duurde het toch erg lang voor hij de bijen geheel in zijn leven opnam. Negen jaar is hij nu Bio-dynamisch imker; een leerproces dat geen einde kent. Als lid van de Blaricumse imkersvereniging voert hij het beheer over de St. Vitustuin, aan de Kerklaan in Blaricum. Ook de bijen die zich aan zijn zorgen hebben toevertrouwd staan hier. Onderzoek naar en ontwikkeling van imkerpraktijken die zich baseren op aard en wezen van de honingbij heeft vooral zijn interesse. Zorg voor de bijen omvat tevens de wilde of solitaire bijen. De inrichting van de St. Vitustuin komt dan ook ten goede aan de hele insectenwereld. Vanuit een holistische natuurbeschouwing schreef hij voor zijn kleinkinderen (en andere belangstellenden) “het verloren boek van de honingbij”.

Zomerschatten Zo 1 sept 11:30 uur

Print this entry

Wat heb jij aan schatten mogen ontvangen in de zomer?  Bijvoorbeeld een avontuur of tegenslag, iets grappigs of een bijzonder toeval. Wat heeft je geraakt of geïnspireerd, waar werd je blij van?

Wees erbij en deel je zomerschatten met ons. Na de kinderdienst, voor jong en oud.

Michaëlfeest Zo 29 sept 11:30 uur

Print this entry

Elk kind zal weer bij de engel een meegebracht steentje op de weegschaal leggen, nadat het de weg daartoe heeft gevonden.

Pinksterpicknick Ma 10 juni 11:35 uur

Print this entry

Beste ouders, grootouders, gemeenteleden en belangstellenden,

We nodigen jullie hierbij weer uit voor een picknick in natuurlijke omgeving waar ook gewandeld en gespeeld kan worden. Wij hopen zo een samenzijn en ontmoeten te kunnen creëren voor onze gemeente, enkelingen, gezinnen en zeker ook die gezinnen waar de kinderen nog te jong zijn voor de kinderdienst en natuurlijk alle anderen uit onze gemeente. 

De picknick zal plaatsvinden op 2e Pinksterdag na de Zondagsdienst voor de kinderen. Vanaf de Christoforuskerk vertrekken we elk met eigen vervoer rond 11:35 uur naar de speeltuin van het bezoekerscentrum in ‘s-Graveland van Natuurmonumenten. (Noordereinde 54B 1243 JJ ‘s-Graveland) Het is vanuit de kerk ongeveer 5.5 km fietsen, mooi langs heide en door bos, en er is ook gratis parkeergelegenheid.

 

Arend, Hadewych, Anemoon, Titia  en Ardan

Hoe kan ik voordelig schenken?

Print this entry

Op de website https://www.christengemeenschap.nl/algemeen/organisatie-financien/  vindt je ruim informatie daarover.

Schenkingen direct aan de Christengemeenschap

Vanaf 2014 kunnen schenkingen via een overeenkomst geregeld worden buiten een notaris om. Het is dan een directe overeenkomst tussen de schenker en bijv. de gemeente van de Christengemeenschap. Een en ander kunt u terugvinden op de website van de belastingdienst.

Schenkingen via een notariële akte

Daarnaast kunt u overwegen om te schenken via een notariële akte. De bovenstaande regeling maakt dit niet helemaal overbodig. Op de belastingsite kunt u lezen bij welke uitzonderingsgevallen een notariële akte nodig is.

Let op nieuw bankrekeningnummer

Print this entry

Het bankrekeningnummer van de Christengemeenschap het Gooi heeft een nieuwe vorm gekregen. Hiermee voldoet het aan de nieuwe richtlijnen die banken in het kader van de Europese gelijkschakeling hebben afgesproken. Iedere rekeninghouder krijgt een z.g.n. IBAN nummer.

Hier ziet u de nieuwe vorm van het bankrekeningnummer

 

                                   NL55INGB0000527680

 

Bij overboekingen aan de Christengemeenschap graag voortaan dit nummer invoeren.

Informeer bij uw bank of automatische overboekingen voorlopig zonder IBAN nummer kunnen worden gehandhaafd.