Kunst in de Kerk

Print this entry

In de Heilige Nachten van 2013-14 gaf ik mezelf de opdracht 12 basis oefeningen, uitgaande van een kleurencirkel van 12 verschillende kleuren, grote postkaart maat, 14 x 17 cm. te schilderen. De wetten van Licht, Kleur en Duisternis zoals beleefd en ontwikkeld door Liane Collot d’Herbois vormen de basis voor het kleurgebruik en de manier van sluieren.

Magenta was de enige kleur in het eerste schilderij, magenta en karmijn in het tweede enzovoort tot violet in het laatste waarin alle 12 kleuren voorkomen.

In elke volgende maand van 2014 is steeds een van deze oefeningen verder uitgewerkt, maat 26 x 25 cm., tot een volledig schilderij. Wat interessant is, is dat de kleuren, de roden vooral, prominent aanwezig blijven in alle schilderijen.

 

Het is leuk en een beetje een uitdaging elk schilderij een eigen karakter te geven.

Elsie Franken

De schilderingen van Elsie Franken zijn vanaf 23 mei te zien.

De kunstcommissie.