De legende van Bride Zo 09 feb 11:45 uur

Print this entry

Een legende over de godin, Bride, die als pasgeborene de woeste overtocht van Ierland naar Iona in Schotland overleeft, op de vlucht voor de Ierse koning. Daar groeit ze op tussen de schapen en de vogels. Ze is de enige vrouw op het eiland die ceremoniën van druïdes mee mag maken. Ceremoniën ter verwelkoming van het licht. Kort daarop mag ze ook aanwezig zijn bij de geboorte van het licht kind in de stal in Bethlehem, daar wordt ze de Muime Chriosd, de pleegmoeder van Christus.

Een vertelling over de wederkomst van het licht, verteld door Anja Robertson en begeleid met harpmuziek door Lotje Meier. De voorstelling duur ongeveer een uur.

Graag een vrijwillige bijdrage na afloop.

Tijdens de lezing gaan de kinderen met twee begeleidende ouders naar de kloostertuin om daar te spelen. Tenzij het pijpenstelen regent, dan zal er op zolder een activiteit zijn.

Namens de programma commissie